Евтини билети

Нещо познато и ново

TaipeiВсеки ден се возим на асансьор – някои повече пъти от други, но това преживяване се е превърнало в абсолютна рутина. Защо обаче да не се изкачим до нови висоти с едни от най-интересните асансьори в света?

CN Tower в Торонто (самолетни билети Air Canada) е кула, която извисява тънката си снага над хоризонта на града. Асансьорът е остъклен от едната страна, така че да можете да се насладите на гледката, още докато се возите към прекрасната платформа за наблюдение. Но това не е върха – над вас има още 33 етажа, които можете да изкачите, за да получите още по-пълна представа за Торонто от зашеметяваща височина.

Отново сме в Канада – този път с най-старият асансьор с решетъчна врата, който бил построен през 1899г. в Maritime Museum във Виктория. Той бил инсталиран специално за ползване от един от главните магистрати в местния съд, но тъй като той починал преди завършването му, и досега се носят слухове, че кабината (която е уникално красива) е обитавана от духа му.

Сан Франциско ви предлага усещане с нови измерения – цели 305 метра за 30 секунди! Това ще ви се случи, ако посетите Westin St. Francis Hotel, качите се на асансьора и натиснете бутон 32. За половин минута, изпълнена със звука от пукането на ушите ви, ще се изкачите до височина, от която градът в краката ви е просто очарователен. До там летете с American Airlines.

Дори още по-екстремно е преживяването в асансьорите на Taipei 101 в Тайпей, Тайван (за билети дотам – Bulgaria Air). Сградата е най-високата в света (508 м.), и разполага с 67 свръхмодерни асансьора. Двата, които водят до панорамната платформа, са най-бързите в света. Сред останалите си заслужава да отбележим онези, които се отварят на два етажа едновременно.

Taipei