Евтини билети

Родината на регето

РегетоЕдва ли има човек, който да не е фантазирал, поне веднъж в живота си да се излежава на хамак с лула в ръка и да отпива екзотичен коктейл, докато наблюдава залязващото слънце над ямайските плажове. Третият по големина остров в Карибите винаги е привличал туристите, както със свободолюбивата същност на населението си, така и със възможността да се насладиш на такова безгрижие, че да ти се прииска завинаги да останеш там. Флагът на държавата е в зелено, златно и червено, точно толкова ярки, колкото са и преживяванията на хората, били някога там.

Ямайка е най-известна като родината на реге-гуруто Боб Марли, музикалната и култура продължава да е жива и до днес, най-вече в столицата Кингстън, където рок, ска и хаус мирно съжителстват в хармония. Но не столицата привлича най-много летовници. Двата най-известни курорта на острова са Монтего Бей и Негрил, пристанищни градове, като първият е известен най-вече като парти-столица, а вторият с дългата 7км плажна ивица.

За да стигнете до там, ще трябва да приготвите 100 $ за виза, която получавате при кацане на летището, както и задграничен паспорт и 2 снимки. Самолетни билети до родината не регето не предлагат повечето известни авиокомпании, но има местни ямайски линии, които обслужват полети до София.

Веднъж стигнали там, внимавайте много по отношение на личните си вещи. Престъпността там е на изключително високо ниво, макар и в повечето случаи да става въпрос за дребно джебчийство, а не за по-брутални престъпления. Затова ще е най-добре да се движите винаги с група от хора, да не се прибирате сами нощем от заведения, както и да не се качвате в градски транспорт.

Също така, планирайки почивката си, имайте предвид, че сезонът на ураганите в Ямайка е между юни и ноември. Това пък е добра опция, когато в родината пада сняг, вие да се припичате под някоя палма.

Поръчвайки си в заведение, върнете порцията, ако месото не е добре изпечено. Все пак сте в тропическа държава, където освен екзотични местности и хора, има и екзотични зарази. Също така, избягвайте да пиете вода от чешмата, тъй като в повечето случаи не е особено чиста.