Евтини билети

Тунис – домакин на международна конференция по туризъм

ТунисМеждународната туристическа организация и министерството на туризма в Тунис огранизират общодържавна конференция за развитието на отрасла в региона. Тя ще се проведе в периода 16-17.04.2012 г. в гр. Джерба. На нея ще бъде обсъдена както моментната ситуация в региона, така и бъдещи цели и стратегии за тяхното осъществяване.

Регионът като цяло се води най-посещаваният от туристи в последно време, бележейки рекорден брой от над 200 милиона души, преминали през различните средиземноморски държави. Това не означава, обаче, че той няма своите проблемни въпроси. Сред тях са набиращите все по-голяма популярност радикално ислямистки организации сред по-младата част от населението, които понякога развалят спокойствието на почиващите.

Друг важен въпрос, който ще бъде обсъден, касае запазването на естествената природа на средиземноморските държави. Увеличеният поток посетители означава и по-голяма заплаха за екологията. Важно е, как регионът ще се справи с този проблем, без това да повлияе негативно на бизнеса. Може би ще вземат пример от колегите си на Сейшелските острови и ще изготвят специални брошури, които да бъдат раздавани при покупка на самолетни билети или пристигане на територията на съответната държава. Листовките за туристи ще трябва да съдържат инструкции и важна информация за това с какво могат да помогнат, за да запазят природните богатства непокътнати.

Една от стратегиите при рекламните кампании, на която смята да заложи Тунис, ще е акцентът върху богатото културно и историческо наследство на държавата. Целта е да запознаят по-широката пътуваща публика с традициите и обичаите на местното население, привличайки фенове на екзотичното.

Това ще спомогне и за наблягането върху позитивите на непознатото в свят, чиято цел е тотална глобализация. Макар и в голяма част от средиземноморските държави населението да е почти изцяло мюсюлманско, туристите не трябва да се плашат. Толерантността и приемствеността и тяхното промотиране са сред главните точки, които ще бъдат обсъдени на конференцията.

Засега,обаче, държавите от региона няма от какво да се плашат. Предварителните хотелски резервации и тези за самолетни билети сочат, че и 2012 г. ще е успешна за туристическата индустрия в района. Което всъщност е и най-важният фактор за прехранването на жителите на средиземноморските страни, тъй като повечето от тях работят в бранша.