Евтини билети

Азиатската перла – където Изтокът среща Запада

Азиатската перлаИмайки същия брой население колкото България, индустрията и икономиката на Хонг Конг са едни от най-бързо разрастващите се в света. Полуавтономния район, който е бил под британско влияние до 1997 г. и китайско след това, се самоуправлява във всяка една сфера освен външните и военните отношения.

Хонг Конг може и да е едно от най-технологично напредналите места на света, но това не променя факта, че е белязан от връзката си с Китай. Традицията на учението фън шуй, което проповядва позициониране на предмети така че да излъчват позитивна енергия и хармония, е все още широко разпространена, както сред обикновенните гравдани, така и сред бизнес средите. Повечето инженери и строители съблюдават обичая с идеята, че ще донесе благоденствие и успех както на тях самите, така и на компанията, за която работят.

Сред забележителностите на Хонг Конг се нареждат единствения изграден изцяло от злато хотел в света, най-дългата въжена линия в Азия – Нгонг Пин, отвеждаща до една от най-големите статуи на Буда в света на остров Лантау на хълм с 268 стъпала. Пътуването с лифта предлага храна и напитки, както и места, от които можете да си закупите сувенири. В частта, наречена Новите територии, се намира Манастирът на десетте хиляди Буди и Музеят на наследството на Хонг Конг. Тези,които се радват на символите за просперитет на една държава, могат да отделят време за Кулата на централната банка на Китай - една от малкото сгради, които не са строени според традициите на фън шуй, Международния финансов център и Конгресния и изложбен център.

Ако решите да посетите азиатската перла, имайте предвид, че пушенето на обществени места е забранено.

Бидейки богат и на културн наследство, в Хонг Конг може да посетите и Музея на изкуствата, Филхармонията, Колизеума и Хиподрума.

Дотам може да стигнете със самолетни билети от British Airways и Air France. Полетите са с прекачвания съответно в Лондон и Париж. Хотелите в Хонг Конг предлагат както пълен лукс на съответната цена, така и по-евтин престой в добри условия.