Евтини билети

Ryanair обяви нова база в Палма де Майорка

Ryanair Палма де МайоркаНа 13 декември 2011, ирландската авиокомпания Ryanair официално обяви в публичното пространство, че й предстои да открие база на летището в Палма де Майорка. През март 2012 г. авиопревозвачът планира да разположи там 4 самолета и да обслужва общо 47 дистанации, 17 от които нови маршрути. Финансовите прогнози предвиждат превозването на 2.8 млн. пътници и октриването и поддържането на близо 3 хил. работни места.

В допълнение към вече съществуващите маршрути до летище Палма де Майорка, Ryanair отваря и новите маршрути до Аархус, Корк, Гьотенбург, Хаугесунд, Каунас, Краков, Маастрихт, Малага, Магдебург, Марсилия, Осло, Париж Буве, Познан, Сандандер, Сантяго, Стокхолм, Тампере. Всяка от тези дестинации вече е пусната в продажба със стартова дата 14 декември 2011 г.

Летището Палма Де Майорка, с код PMI, първоначално е открито, за да обслужва пощенските услуги на острова, но постепенно се превръща в голямо летище, през което годишно минават над 20 млн. пътници.

Подобно на всяка нова база, и тази, която е 49-та по ред за компанията, от Ryanair отпразнуваха пускането на базата Палма де Майорка с продажба на билети с цени от €9.99 за пътуване до множество европейски дестинации през късния януари и февруари на 2012 г. Естествено, промоцията бе валидна за много кратък срок от време и приключи в полунощ на 15 декември.

В Палма де Майорка Майкъл O’Лиъри каза:

Ryanair има удоволствието да обяви Палма де Майорка като 49-тата си база с общо 47 маршрута, които вече са пуснати в продажба на сайта на компанията и ще бъдат факт през лятото на 2012 г. Сега всички от района могат да си спестят високите цени на авиокомпании като Air Europa и Air Berlin и със спокойно сърце да се ориентират към доста по-изгодните предложение на нашите компании. Освен това предимство за пасажерите, ние осигуряваме и още едно голямо предимство за района. С отварянето на базата ние откриваме 2,8 хил. работни места, които ще подпомогнат в голяма степен туристическата индустрия на острова”